Slovo předsedy 2/2023

Slovo předsedy 2/2023

Slovo Vedení

Vážení příznivci plzeňského amerického fotbalu,

máme za sebou start II.ligy, odstartovaly také mládežnické flagové turnaje. A tak se opět hlásím s informacemi z klubu v mém pravidelně nepravidelném sloupku.

Seniorka vstoupila do druhé ligy nad očekávání dobře. V úvodních třech ligových zápasech připsala tři cenné výhry. Další zápas je na programu až příští víkend v Příbrami. Nejbližší domácí zápas se hraje 27.5. kdy přijede další dosud neporažený tým Bělá Raiders. Aktuální volno tým využívá k dočerpání sil, vyléčení drobných šrámu a k dalším a dalším tréninkům. Z mužstva sálá vítězná energie, chuť do práce a soustředění na každý moment. A to nejen v zápasech, ale i v trénincích. Samozřejmě nikdy není vše jen růžové, ale vypadá to, že tým úspěšně vstřebává připomínky nového head coache Williama Sturgise. S ním jsme domluveni na minimálně tříletém působení u našeho týmu.

Je tedy čas jít s kůží na trh a představit dlouhodobější klubové plány. Během následujícíh let bychom se opět rádi vrátili do nejvyšší soutěže. Ovšem nechceme být již jen přívěskem na dně tabulky, chceme se stát klubem s ambicema na play-off a nebojme se říct i na Czech Bowl. Zní to dobře, že ? Víme ale, že jsme pořád jen na začátku této cesty. My ji ale věříme a děláme vše proto, aby nezůstalo jen u slov.

Na takové mety bychom rozhodně nemohli pomýšlet bez podpory města. Rád bych tedy za podporu veřejně poděkoval primátorovi města panu Mgr.Romanu Zarzyckému, který nám mimo jiné přislíbil vybudování areálu v Plzni-Liticích, kde bychom měli získat nový domov společně s rugbysty či baseballisty. To je ale hudba budoucnosti. V současnosti zůstáváme v pronájmu v areálu SK Plzeň Bukovec. A poděkovat tak musíme i starostovi městské části UMO 4 panu Tomáši Soukupovi. Oba tito pánové nás už poctili provedením úvodního losování před začátkem samotných zápasů. Navíc se k našim prosbám nikdy neotáčí zády. Za jejich podporu našeho bohužel stále celkem malého sportu děkujem.

Poděkování samozřejmě patří i našim podporovatelům a partnerům. V této nelehké době bychom se bez jejich podpory neobešli. Za všechny musím zmínit Plzeňský kraj, VK ELEKTRO Plzeň s.r.o., Stavitelství Krisl, JS Komplet, Pavel Trampota - sportovní výživa či Alpha Electric, kteří nás podporují již mnoho let. Radost nám dělají i začínající spolupráce mimo jiné s Dr.4ever či Fotostudiem Aleše Korbela v Plzni. Bez jejich podpory bychom nemohli snít o velkých cílech. A podpory samozřejmě není nikdy dost, takže pokud by jste i vy měli zájem nám pomoci, kontakt najdete na našich stránkách.

V neposlední řadě patří díky i Vám, příznivcům, fanouškům či návštěvníkům našich zápasů. Věříme, že nabízíme zajímavou alternativu pro trávení volného času a to nejen díky samotným zápasům ale i bohatému doprovodnému programu. Chceme vaši přízeň udržet a nalákat další návštěvníky, z kterých si snad brzy stanou fanoušci.

Kromě seniorky odstartovala sezona i našim nejmladším. V kategorii U15 se hraje od dubna do června a od září do listopadu) formou turnajů bezkontaktní, takzvaná Flagová liga. Tým pod vedením Michaela Kopáče má za sebou již tři turnaje a s bilancí 4 výher a 5 porážek je zatím na 5.místě své divize. Do play off postupují z divize první 4 týmy, takže se drží na dohled. V plánu je ještě hodně turnajů,ten nejbližší je na programu už tento víkend v Příbrami, ten poslední pak dokonce 24.6. hostíme v našem areálu v Bukovci.

Na podzim bychom pak rádi po delší době opět přihlásili do soutěže jak juniorský tým (hraje se na malém hřišti v pěti hráčích ve věku 15-17 let), tak dorostenecký (velké hřiště, 9 hráčů ve věku 15-21 let). Stále probíhají nábory, stačí se podívat na náš web a sociální sítě a prostě to přijít zkusit. Nabíráme do všech kategorií. A tak bych rád závěrem opět pozval všechny na náš trénink či zápas.

Go Patriots !

Libor Kurfirst, předseda klubu